⏰ Jen dnes extra slevy na vše! Slevový kód: VYPRODEJ

Apple představil nový iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus

Apple včera konečně představil v divadle Steva Jobse dlouho očekávané novinky. Mezi ty nejvíce očekávané patřil nový iPhone X. Tento model je úplně novou řadou, která má nové ovládací prvky proti starším řadáma a vydává se zase novou cestou i po stránce designu. Níže se na něj podíváme podrobněji.

Design a displej

Apple se u tohoto nového výročního modelu zbavil úplně rámečku kolem displeje a design telefonu je teď opravdu nádherný a čistý. Apple použil u iPhone X a i u nově představených iPhone 8 a 8 Plus skleněná záda. V horní části displeje je u iPhone X nyní ukryta sada senzorů, která slouží pro FaceID a postranní rámeček je z nerezové oceli. Velkou změnou je také vertikální duální fotoaparát.

U iPhone X Apple poprvé použil  OLED displej. Klasické OLED displeje mají určité nevýhody, které se ale podařilo Applu odstranit a vytvořil Super Retina HD displej s rozlišením 2436 x 1125 (458 ppi) s kontrastním poměrem  1 000 000 : 1. Displej podporuje navíc HDR10Dolby Vision a má technologii True Tone, která zajišťuje jedinečné podání reálných barev.

iPhone-X-official-FB 

 

 

Už žádné Touch ID je tu Face ID

Apple se u nového modelu iPhone X úplně zbavil Touch ID. Inženýrům v Applu se nepodařilo jej dostat pod displej a na zadní straně by narušoval jeho design, takže zvolili novou biometrickou technologii Face ID. Tato nová metoda bude sloužit pro odemykání telefonu, vaše nákupy a stahování na App store + další klasické funkce, kde jste využívali do teď Touch ID. Nová funkce Face ID je dle Applu mnohem bezpečnější než stávající Touch ID. Dokáže vás rozpoznat i s novým účesem, nasazenými brýlemi, čepicí nebo třeba v noci. Data z Face ID zůstávají bezpečně na vašem zařízení a nejsou nikam odesílána, takže nehrozí žádné bezpečnostní riziko.

iPhone X predni senzory popis

 

Úplně nové ovládání

Klasické tlačítko (Home Button), které bylo součástí iPhone už dlouhé roky, je nyní pryč a na řadu přicházejí chytrá gesta. Displej telefonu nyní aktivujete pouhým zvednutím nebo dotykem. Na domovskou stránku se dostanete nově tahem od spodní strany nahoru na displeji. Změny dosáhlo i tlačítko power, které nyní nahrazuje částečně některé funkce tlačítka Home, protože jeho podržením aktivujete Siri a dvojitým stiskem aktivujete Apple Pay.

 

Nový vertikální duální fotoaparát s TrueDepth kamerou

Duální kameru Apple poprvé použil u iPhone 7 Plus a nyní v tom pokračuje. iPhone X disponuje také duálním fotoaparátem, ale ve vertikální poloze s čtyřdiodovým True Tone bleskem přemístěným mezi čočky. Obě čočky disponují 12 megapixely. První z nich má clonu ƒ/1,8 a slouží jako širokoúhlý objektiv, druhý potom jako teleobjektiv má clonou ƒ/2,4. Nový fotoaparát iPhone X má také další velmi důležitou funkci a to duální stabilizaci obrazu, která vám umožní fotit mnohem lepší a ostřejší fotky při přiblíženém focení.

Jednou z nejdůležitějších novinek u nového fotoaparátu iPhone X je také režim portrétního nasvícení, který umožňuje upravovat osvětlení pozadí nebo popředí fotografií. Kamera nyní zvládne natáčet i 4K videa s 60 fps (snímky za sekundu) a Apple z něj tak udělal jediný telefon, který v současné době toto dokáže. 

Přední kamera, kterou nyní Apple pojmenoval TrueDepth kamera, nyní zvládne režim portrétu a portrétního nasvícení a nové Animoji, které jsou animované podle toho jak se tváříte. Čip nové přední kamery má 7 megapixelů a clonou ƒ/2,2, ten zvládne nahrávání kvalitního 1080p videa a disponuje i Retina Flash bleskem.

 

Revoluční bezdrátové nabíjení

Trvalo to několik let proti konkurenci, ale konečně se Apple rozhodl využít tuto technologii nabíjení i u nového iPhone X, 8 a 8 Plus. Pro nabíjení bude možné použít klasické bezdrátové nabíječky s Qi standardem, které jsou k dispozici i v nových automobilech nebo třeba v nábytku od Ikea a dalších firem. Apple také představil novou bezdrátovou nabíjecí podložku AirPower. Tato podložka dokáže nabíjet i Apple Watch a pouzdro k novým sluchátkům AirPods. Touto cestou se chystá být Apple inovátorem, protože žádné jiné zařízení v současné době to nedokáže. Výroba podložky ale zabere ještě několik měsíců a měla by být tedy dostupná až v příštím roce.

Apple se po několika letech konečně rozhoupal a rozhodl se dohnat konkurenci. Nový iPhone X se chlubí bezdrátovým nabíjením. Bohužel však nejde o spekulované nabíjení na dlouhou vzdálenost, ale o běžný Qi standard, který je dnes nejrozšířenější a podporuje jej tak řada výrobců příslušenství včetně Belkinu nebo Mophie. Bezdrátové Qi nabíječky jsou dokonce i v nových automobilech nebo v nábytku od Ikea.

Apple ale na konferenci ukázal i vlastní bezdrátovou podložku AirPower. Ta kromě iPhonu X (nebo iPhonu 8 či 8 Plus) zvládne nabíjet také hodinky Apple Watch a nové pouzdro k bezdrátovým sluchátkům AirPods. Má se jedna o revoluční technologii, protože nic podobného žádná jiná podložka nezvládne a právě v této oblasti bezdrátového nabíjení chce Apple udělat průlom. Podložka bude ale dostupná až příští rok, a tak je potřeba si prozatím vystačit s příslušenstvím od jiných výrobců.

 

Čip A11 BIONIC

Jedná se o nový čip, který by měl být dle Apple nejvýkonnějším čipem, který byl kdy v nějakém telefonu. Čip A11 Bionic má 64bitovou architekturu a skládá se ze 6 jader, která díky novému řadiči dokáže využít iPhone zároveň a dosahuje tak až o 70% většího výkonu než u předchozího čipu A10 Fusion. Tento nový čip je ale navíc také velmi úsporný, takže nový iPhone vydrží na baterii o 2 hodiny déle než iPhone 7. Tento čip má v sobě také 3 jádrový grafický procesor, který Apple poprvé ve své historii navrhl zcela sám. Jeho výkon GPU je o 30% větší než u předchozí generace GPU a zvládne tak i nové algoritmy pro strojové učení. A11 Bionic má také neuronový engine, schopný zpracovat až 600 miliard operací za sekundu. Tento neuronový engine umožňuje funkci nového Face ID, Animoji a také dalších nových funkcí.

Další zajímavé novinky

Nové iPhony budou také vodotěsné se standardem IP67, ale stejně jako u předchozí verze se na poškození od vody záruka nebude vztahovat. Model iPhone X bude podporovat rychlé nabíjení a za 30 minut tak zvládnete nabít 50% kapacity jeho baterie. Pro rychlé nabíjení bude ale nutní si přikoupit silnější adaptér 87W s USB-C za 2 590 Kč, který nebude součástí normálního balení. Obsah prodejního balení bude jinak stejný jako u předchozí verze. Váhou 174 gramů a rozměry 143,6 x 70,9 x 7,7 (mm) se jedná o menší a lehčí telefon než předchozí iPhone 7 Plus, ale bude mít větší tloušťku. Telefon bude mít také nové Bluetooth 5.0, které umožňuje přehrávat například ze dvou různých reproduktorů.

Cena nových iPhone X, 8 a 8 Plus

Nové iPhony si pořídíte v obchodech od 3. listopadu a online je můžete předobjednávat od 27. října. Za základní model iPhone X s pamětí 64GB zaplatíte 29 990 Kč, za variantu s 256GB pamětí 34 490 Kč, za iPhone 8 64GB 20 990 Kč a iPhone 8 Plus 64GB 23 990 Kč. Vybírat bude možné u iPhone X z vesmírně šedé a stříbrné barvy. Barevná budou pouze záda telefonu a přední strana bude u všech variant černá. 

 

Kdo by také u prémiového telefonu, jako je iPhone X, čekal nižší ceny, že?

 

Video s představením nového iPhone X:

Reklamní spot k iPhone X:

Letn%C3%AD%20v%C3%BDprodej%20-80%25